РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ЗА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗА 2009 ГОДИНА

jordan release date | adidas Yeezy Boost 350

13.04.2009 г. ВЕЛИКИ ПОНЕДЕЛНИК
НАУТРО: Утрена, часови и Архиерејска Преждеосвештена литургија, едноцрквие во црквата Света Богородица - Каменско, со почеток во 7 часот.
ВЕЧЕРТА: Бдение со Последование на Женихот, едноцрквие во црквата Света Богородица“ - Каменско, со почеток во 17 часот.

14.04.2009 г. ВЕЛИКИ ВТОРНИК
НАУТРО: Утрена, часови и Преждеосвештена литургија, едноцрквие во црквата Света Богородица - Каменско, со почеток во 7 часот.
ВЕЧЕРТА: Бдение со Последование на Женихот, едноцрквие во црквата Света Богородица - Каменско, со почеток во 17 часот.

15.04.2009 г. ВЕЛИКА СРЕДА
НАУТРО: Утрена, часови и Архиерејска Преждеосвештена литургија, едноцрквие во црквата Света Богородица - Каменско, со почеток во 7 часот.
ВЕЧЕРТА: Мало повечерие со канон во сите цркви во Охрид, со почеток во 17 часот.

16.04.2009 г. ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК
НАУТРО: Утрена со Василиева Архиерејска Литургија со општ Маслосвет, во црквата Свети Ѓорѓи во Охрид, со почеток во 7 часот, а богослужби ќе има во сите парохиски цркви во Охрид.
ВЕЧЕРТА: Бдение со читање на 12 Страсни Евангелија, во сите градски цркви, со почеток во 18,30 часот.

17.04.2009 г. ВЕЛИКИ ПЕТОК
НАУТРО: Царски часови со Вечерна богослужба и изнесување на Светата ПлаШтаница, со почеток во 7 часот. Митрополитот г. Тимотеј ке богослужи во црквата Света Богородица - Каменско.
ВЕЧЕРТА: Оплакувањето и опело на Христа, почеток во 19 часот. Митрополитот г. Тимотеј ке богослужи во црквата Света Богородица - Перивлепта, Варош.

18.04.2009 г. ВЕЛИКА САБОТА (ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО)
Воскресна богослужба во сите градски цркви со почеток во 23.30 ч Митрополитот г. Тимотеј ке богослужи во манастирот Св. Климент и Пантелејмон - Плаошник, со почеток во 23.30 часот.

19.04.2009
НАУТРО: Втора света литургија во црквата Света Богородица - Каменско, со почеток во 8.00 часот.
19.04.2009 г. ВЕЛИГДЕН
Второ Воскресение со читање на Светото Евангелие на повеке странски јазици, и делење на велигденски јајца со почеток во 17 ч.
Вечерна Архиерејска богослужба во црквата Св. Софија - Охрид.

20.04.2009 г. II ДЕН ВЕЛИГДЕН
Утрена со Златоустова литургија во сите цркви, со почеток во 7 ч. Архиерејска литургија во црквата Св. Петар и Павле - Кичево.

21.04.2009 г. III ДЕН ВЕЛИГДЕН
Утрена со Златоустова литургија, во сите цркви, со почеток во 7 ч. За Варош, во црквата Свети врачи Козма и Дамјан.

23.04.2009 г. СВЕТЛИ ЧЕТВРТОК
Архиерејска литургија во црквата Св. Јован - Канео, едноцрквие за Охрид, со почеток во 8.45 часот.

24.04.2009 г. ИСТОЧЕН ПЕТОК - БАЛАКЛИЈА Света Архиерејска литургија во црквата Света Богородица - Каменско, едноцрквие за Охрид, со почеток во 8.45 часот.

26.04.2009 г ТОМИНА НЕДЕЛА
Света Архиерејска литургија во црквата Свети Никола - Долна Маала, Охрид, со почеток во 8.45 часот.

ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ДЕБАРСКО-КИЧЕВСКА ЕПАРХИЈА ОХРИД

Fotogalerija

galerija

Izdava{tvo

izdavastvo

Crkoven kalendar

Април 2015
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3