Од печат излезе и вториот том од поуките на старец Пајсиј Светогорец, под наслов "Духовно будење", а во превод на свештеник Димче Азески. Во ова прекрасно дело на старецот Пајсиј, чија цел е да ја разбуди во нас "добрата грижа", верните може да се поучат за "Одговорноста на љубовта", "Подвигот и побожноста", "Духовната смелост", "Зависноста од небото", како и за "Духовното оружје".

KNFEV2012 4 14

Fotogalerija

galerija

Izdava{tvo

izdavastvo

Crkoven kalendar

Октомври 2015
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1