На 09.11.2023 година, во просториите на културниот центар при црквата "Св. вмч, Димитриј Солунски" во Волонгонг, Австралија, беше одржано редовното Епархиско собрание на Австралиско-сиднејската епархија. На собранието, според дневниот ред, Митрополитот Тимотеј даде извештај за изминатите години од 2019 до 2023 година, потоа беше разгледан и прифатен финансискиот извештај на Епархијата, беа избрани нови членови на телата и органите на Епархијата, а беа разгледани и повеќе прашања од животот на Епархијата.

 

20231109 102520 DQ4whnJj4P20231109 102532 fGZJhT7u8z20231109 102601 hXJoZJxh4D20231109 111538 wu6mJo6a9AIMG 1924 1bamVsns2xIMG 1934 tYGn5r8L2x

Fotogalerija

galerija

Izdava{tvo

izdavastvo

Crkoven kalendar

Февруар 2015
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1